Βρείτε μας στο Facebook

Μετά από συχνά διαστήματα παραμονής στην Γαλλία από το 1994, έμαθα να εκτιμώ το καλό κρασί. Έχοντας παρεβρεθεί σε πολλές και μεγάλες εκθέσεις, τόσο στην Γαλλία όσο και σε άλλες χώρες. Έχοντας μιλήσει με ειδικούς και γνωρίζοντας χρόνια τα κρασιά Cave-Dagobert, προχώρησα στην απόφαση να εισάγω τα κρασιά Cave Dagobert στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η απόφαση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα της διαρκούς εμφάνισης της Cave Dagobert σε Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Νορβηγία, Ιταλία, Σουηδία, Ολλανδία και με τρέχουσα ανάπτυξη στην Κίνα.

Ως αποκλειστικός εμπορικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και στην Κύπρο για την Cave Dagobert της Αλσατίας, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια βασικά θέματα που αφορούν την ιστορία του οινοποιείου μας και την ποιοτική διαδικασία η οποία ακολουθείται, μέχρι να έρθει το κάθε μπουκάλι στα χέρια σας και στο τραπέζι σας.

Αναφέρομαι σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Γαλλίας και το μεγαλύτερο της Αλσατίας. Από την εποχή του μεσαίωνα τα κρασιά μας ήταν ήδη στα καλύτερα τραπέζια του Στρασβούργου από όπου και άρχισαν οι εξαγωγές των κρασιών. Το 1964 εγκριθήκαν επίσημα από την (Ν.Α.Ο) & (Α.Ο.C) (Appellation d'Origine Contrôlée).

cave-dagobert

Η ανάπτυξη της Cave-Dagobert δεν σταματάει εδώ. Η καλλιέργεια γίνεται σε μια έκταση 870 εκταρίων αμπελιών και έχει μελετηθεί και ανακοινωθεί ήδη η ανακαίνιση και επέκταση του εργοστασίου. Οι ειδικοί αμπελουργοί μας, φροντίζουν όλες τις εκτάσεις των αμπελιών (Terroir) ώστε να απολαμβάνετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η επίβλεψη και ο αυστηρός έλεγχος, από την στιγμή της τοποθέτησης των νέων κλημάτων, έως και την συγκομιδή τους, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ιεροτελεστία για τους αμπελουργούς μας, αποτελούν κάποιες από τις βασικότερες διαδικασίες.

Μετά την συγκομιδή, ακολουθεί η αξιολόγηση και η ομαδοποίηση των καταλληλότερων σταφυλιών, τα οποία μπαίνουν σε ξεχωριστές κατηγορίες ανάλογα με τα είδος του αμπελιού και το είδος του κρασιού που πρόκειται να παραχθεί. Θα πρέπει να αναφερθεί το ότι η παρασκευή των οίνων συνεχίζει να γίνεται με τον πιο παραδοσιακό τρόπο, καθώς τα δρύινα βαρέλια αλλάζονται κάθε δυο χρόνια, καταφέρνοντας έτσι να αποδώσουμε πιο αρωματικά και μαλακά κρασιά.

Βακάλη Ελισάβετ

 

Copyright © 2018 Cave Dagobert Ελλάδας. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδίαση και Ανάπτυξη Ιστοσελίδας: Fork Studios Fork Studios